WordPress 3.9 “Smith”

17 april, 2014

Op 16 april is WordPress 3.9 vrijgegeven, deze nieuwe versie heeft weer vele verbeteringen.

Verbeterde editor

De bijgewerkte editor is sneller geworden, verbeterde toegankelijkheid en ondersteuning voor mobile. Je kunt nu rechtstreeks in de editor plakken vanuit je tekstverwerken (bijvoorbeeld Microsoft Word) zonder dat je daarna issues in je opmaak hebt.

Eenvoudig afbeeldingen bewerken

Het is nu veel makkelijker je afbeeldingen te bewerken terwijl je berichten aan het maken bent door de eenvoudigere toegang tot crop en rotatie mogelijkheden. Je kunt afbeeldingen nu ook direct in de editor schalen.

Afbeeldingen slepen naar de editor

Het uploaden van afbeeldingen is makkelijker dan ooit. Je kunt ze nu eenvoudig vanaf je bureaublad naar de editor slepen.

Galerij previews

Galerijen tonen nu een mooie rij van afbeeldingen in de editor; precies zoals in het gepubliceerde bericht.

Doe meer met audio en video

Afbeeldingen hebben galerijen; nu hebben hebben we ook eenvoudige audio en video playlists toegevoegd zodat je je muziek en videos mooi kunt tonen.

Live widget en header previews

Je kunt nu widgets toevoegen, wijzigen en herschikken rechtstreeks in het live voorbeeld van het thema. Geen verrassingen meer, bekijk je aanpassingen in de preview en sla ze op wanneer je tevreden bent. De verbeterde header afbeelding tool laat je nu ook je afbeelding uploaden, bijsnijden en beheren terwijl je het thema aan het aanpassen bent.

Fantastische nieuwe thema-browser

Zoeken naar een nieuw thema hoort leuk te zijn. Verlies jezelf in de overvloedige hoeveelheid van gratis thema’s van WordPress.org met de prachtige nieuwe thema browser.

Andere verbeteringen:

Semantische titels en gallerijen

Thema ontwikkelaars hebben nieuwe opties voor afbeeldingen en galerijen die gebruik maken van HTML5 markup.

Inline Code Documentatie

Elke action en filter hook in WordPress is nu gedocumenteerd alsook uitgebreidere documentatie voor de media manager en de customizer API’s.

Externe bibliotheken

Bijgewerkte bibliotheken: TinyMCE 4, jQuery 1.11, Backbone 1.1, Underscore 1.6, Plupload 2, MediaElement 2.14, Masonry 3.

Verbeterde databaselaag

Databaseverbindingen zijn meer fout-intolerant en hebben verbeterde compatibiliteit met PHP 5.5 en MySQL 5.6.

Nieuwe utiliteitsfuncties

Identificeer een hook in progress metdoing_action() en doing_filter(), en manipuleer de aangepaste afbeeldingen grootte met has_image_size() enremove_image_size(). Plugins en thema’s die aangepaste afbeeldingen registreren kunnen nu ook cropping points definiëren. Door bijvoorbeeld te voorkomen dat gezichten verdwijnen in het bijsnijden van een afbeeldingen met een top-center crop.

Bron: WordPress.org Nederland

Tags :