Hosting advies

Bij het maken van de keuze voor een hostingpakket en hostingprovider dient niet alleen naar de huidige situatie te worden gekeken maar ook naar eventuele wensen voor de toekomst. Groei, schaalbaarheid, dataverkeer en niet te vergeten de tarieven.

Wilt u weten wat CodeGroen voor u kan betekenen op het gebied van hosting advies, neem dan vrijblijvend contact op!

Indien u CodeGroen wilt inschakelen voor het ontwikkelen of upgraden van uw (nieuwe) website dan zal hosting altijd ter sprake komen als onderdeel van het totaalpakket. We verzoeken u een vragenlijst in te vullen zodat we op basis van de antwoorden die u geeft, passend hosting advies kunnen geven.

Internet Service Providers

We werken samen met enkele Internet Service Providers (ISP’s) die hun ondersteuning geoptimaliseerd hebben voor organisaties die niet elke dag met hosting bezig (willen) zijn.

Alle ISP’s waar we mee samenwerken kunnen de veel gebruikte en uiterst gebruiksvriendelijke beheersoftware DirectAdmin leveren.

Via DirectAdmin kunt u zelf allerlei zaken beheren zoals email- en FTP accounts aanmaken, redirecten van domeinnamen, errorpagina’s beheren en meer. CodeGroen kan u dit ook allemaal uit handen nemen en ondersteuning op maat leveren.

Deze ISP’s nemen het servermanagement uit handen waaronder ook het updaten van alle serversoftware behoort, daar heeft u verder geen enkel omkijken naar.
 
DirectAdmin Control Panel
 

Shared- Dedicated- Cloud/VPS- Managed- Unmanaged Hosting

Ongetwijfeld allemaal termen die u wel eens gehoord heeft maar wat houdt dit nu allemaal in? Op zich is het alleen nodig in grote lijnen te begrijpen wat de fundamentele verschillen zijn in deze vormen van hosting.

Eigenschappen van hostingvormen:

  • Shared Hosting (Managed) – Vaak de meest voordelige vorm van hosting. Een fysieke server wordt in delen gesplitst waardoor op 1 server meerdere websites onafhankelijk van elkaar kunnen worden gehost voor verschillende klanten.
  • Cloud/VPS Hosting (Managed) – Aan elkaar gekoppelde servers worden omgebouwd tot vele virtuele servereenheden die afzonderlijk danwel aan elkaar gekoppeld het hostingplatform kunnen zijn.
  • Dedicated Hosting (Managed) – Een fysieke server die volledig tot de beschikking staat van de klant.
  • Managed Hosting – Hierbij wordt door de ISP onder andere al het servermanagement uit handen genomen.
  • Unmanaged Hosting – Hierbij wordt de klant geacht al het servermanagement zelf af te handelen, dit wordt met name afgenomen door grote organisaties met veel technische kennis.

De meeste klanten van CodeGroen zullen een door een ISP ondersteunde hosting variant afnemen (Managed Hosting) en veel zullen voldoende hebben aan moderne versies van Shared of Cloud/VPS Hosting, de andere varianten behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

We gaan hier tijdens een persoonlijk gesprek graag verder op in.